Wie ben ik?


Mijn naam is Angelique Moorman, geboren op 1 februari 1967, getrouwd, moeder van twee zoons.
Al van jongs af aan voel ik een grote liefde voor en verbondenheid met de natuur, edelstenen, geneeskrachtige planten, bomen, tekenen, vormen en kleuren, geuren en getallen. Later kwamen daar de nieuwsgierigheid naar beweegredenen van handelen van de mens, psychologie, filosofie, esoterie en spiritualiteit bij. Via diverse 'omwegen', die later geen omwegen bleken maar een hulp in de bewustwording, als yoga, kunst, wiskunde, reguliere gezondheidszorg en tuinarchitectuur, kwam ik terecht in de wereld van het mandala-tekenen, de numerologie en astrologie, bloesemtherapie, spagyriek, afijn, alles wat je nu in de praktijk en op deze webpagina's kunt vinden.

In mijn leven heb ik  intense en heftige levenservaringen opgedaan, ook wat betreft mijn gezondheid. Zelf een hooggevoelig nieuwetijdskind, in mijn omgeving meerdere mensen met een al dan niet door de reguliere zorg gediagnosticeerde autistische beperking, adhd en dyslexie (naar ikzelf vermoed onder hen ook hooggevoelige nieuwetijdskinderen, die worstelen met filtering van alle prikkels die binnenkomen en de van hen verwachte maatschappelijke aanpassingen...), zelf kampend met fibromyalgie (en allerlei daaraan gekoppelde gezondheidsproblemen) en zware migraine aanvallen, ging mijn gevoel van Wel Zijn steeds verder achteruit, simpelweg omdat ik nog niet genoeg bij mezelf bleef, ondanks al eerder gemaakte stappen kon ik nog niet goed 'doorpakken'.

In 1997 had ik al kennis gemaakt met de mandala, jarenlang zelf getekend en in april 2008 was ik, op verzoek van anderen, hobbymatig, gestart met lesgeven in het mandala-tekenen, wat ik nog steeds met veel plezier doe omdat ik aan dat verzoek gehoor gaf vanuit een innerlijke roeping tot lesgeven, delen en inspireren, die al bestond sinds ik een klein kind was en het is me al die jaren blijven boeien. Het is alleen een uit de hand gelopen hobby geworden die inmiddels professioneel aangepakt wordt. Wat is er mooier dan van je hobby je beroep maken? Bezig zijn met dat wat je graag doet... Het mandala-tekenen bood me altijd veel rust en ontspanning en doet dat nog steeds, ik leerde daar steeds beter en effectiever gebruik van maken.
In 2006 startte ik met een cursus Thangka-tekenen en -schilderen bij Marian van der Horst bij het Tibetaans Boeddhistisch Centrum Jewel Heart in Nijmegen. Ook volgde ik enkele andere cursussen aldaar, volgde lessen bij onze leraar Gehlek Rimpoche, waardoor mijn interesse in het Boeddhistisch gedachtegoed verdiept werd. Ik leerde er veel en verkreeg vele nieuwe inzichten.
Ondanks dit alles, een goede start om te leren luisteren naar mijn eigen behoeften, in mijn kracht te gaan staan, bereikte ik in 2009 een dieptepunt voor mezelf, fysiek, en daardoor ook emotioneel, was ik een wrak geworden, belandde bijna in een rolstoel, kon werkelijk niet meer vooruit komen. Dat was een moment waarop het voor mij tijd was het roer helemaal radicaal om te gooien en werkelijk te gaan luisteren naar mijn intuïtie, gehoor te gaan geven aan mijn werkelijke levensopdracht. Want naast de dingen die ik al deed was ik nog steeds krampachtig aan het proberen te voldoen aan de verwachtingen die ik van mezelf had, of aan de verwachtingen die ik dacht dat anderen van mij hadden. Het draaide daarbij nog te veel om dingen die, voortkomend uit sociale aanpassingen, eigenlijk helemaal niet bij mij pasten. Ik legde daardoor de lat voor mezelf simpelweg te hoog.


Middels laseracupunctuur, neuraal-regulatie therapie, orthomoleculaire geneeskunde en 1,5 jaar consequent een stevig (en zeker niet makkelijk) candidadieet volgend, onder behandeling en begeleiding bij Loes Vermeer van het Artsenacupunctuurcentrum Nijmegen, kwam ik fysiek al snel weer 'op de rit', maar er was meer nodig voor een blijvend effect. Ik moest dieper... de emotionele en psychische kant van dit alles aanpakken. Ik leerde de MIR-methode kennen van Mireille Mettes dat daarin al veel aanvulling gaf, maar er kwam meer...
Naast het mandala-tekenen leerde ik steeds meer in de spiegels van de ziel te kijken middels boeddhisme (Jewel Heart Centrum Nijmegen, leraar Gehlek Rimpoche, Marian van der Horst), numerologie, Levensdoel Systeem van Dan Millman en  astrologie. Ik specialiseerde me in de bloesemtherapie van Bach en de bloesemtherapie in het algemeen middels de opleiding bij Bram Zaalberg (Bloesem Remedies Nederland), leerde werken met 'The Work' van Byron Katie en uiteindelijk werd alles aangevuld met de alchemistische plantgeneeskunde Spagyriek, die alles in synergie met elkaar verbond.

Dit alles heeft geleid tot mooie en vooral praktisch, in het dagelijks leven, bruikbare inzichten en methoden, die ik graag met je wil delen, zodat je, net als ik nu, krachtig en positief in het leven kunt staan, een beter mens wordt, meer jezelf wordt! Vanuit die kracht kun je ook voor anderen daar zijn, heb je energie genoeg, krijg je er zelfs energie van. Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen, je hart te volgen en datgene in je leven te doen dat volledig bij je past en gehoor geeft aan een innerlijke roeping, een passie, zodat je je levenslessen leert en uiteindelijk misschien zelfs gehoor kunt geven aan een mogelijke levenstaak die je op je genomen hebt voordat je hier naar de Aarde kwam.

In ons dagelijks leven worden ons spiegels voorgehouden door onze ouders, broers, zussen, familie, klasgenoten, partner, kinderen, vrienden, kennissen en, niet te vergeten, de 'toevallige' ontmoetingen op ons levenspad. Maar ook dromen, gebeurtenissen, als negatief ervaren emoties en gedachten, klachten en ziekten houden ons een spiegel voor. Ja, zelfs onze huisdieren houden ons spiegels voor. Leer deze te duiden en je krijgt inzicht in de zin van het leven, jouw leven! Daardoor kun je je potentieel ten volle benutten!
Er veranderde voor mij veel ten goede en al snel.... Ik leerde beter met alles wat op mijn pad kwam om te gaan. Niet dat alle problemen als bij toverslag verdwijnen, maar je leert van je problemen weer uitdagingen te maken en ze aan te gaan op een wijze die bij je past! Het is een proces, nog steeds. Leven vanuit je hart, in harmonie met jezelf en de natuur! En je wordt er bovendien een beter en gelukkiger mens van! Je kwaliteit van leven verbetert.


Wanneer je bij mij komt voor een workshop reik ik je de hand en zullen even, voor korte dan wel langere tijd, samen oplopen op het levenspad. Daarbij zal ik mijn kennis, ervaring en inzichten, die er op dat moment toe doen met jou delen, je handvatten aanreiken, zodat je zelf verder kunt. Vrijheid en onafhankelijkheid staan hoog in mijn vaandel en het is dus ook mijn streven jou je eigen vrijheid en onafhankelijkheid te laten ontdekken. Op creatieve wijze, door middel van het tekenen van mandala's, kun je rust en ontspanning in je leven brengen. De gebruikte herhaalde motieven, de vormen en kleuren kunnen je bovendien op diepgaande wijze in contact brengen met mooie energieën. Ik doe mijn best om jou te inspireren, zoals ikzelf ook door anderen geïnspireerd wordt. En het mooie van dit alles is dat jij, doordat jij je eigen licht laat schijnen, ook anderen weer zult inspireren.

In mijn blogs kun je informatie vinden over de bij De Witte Waterlelie gebruikte methoden en andere spirituele onderwerpen die je kunnen helpen je pad te belichten en misschien wel verlichten.
Bedenk echter dat dit mijn ervaringen en inzichten zijn en geen absolute waarheid. Net als ieder ander, net als de mensheid zelf, ben ik nog steeds aan het groeien en ontwikkelen. Teksten kunnen dus af en toe bijgesteld worden wanneer nieuwe inzichten zich aandienen. Bovendien zullen de blogs op deze site steeds aangevuld worden. Toets alle inzichten aan je eigen ervaringen en doe daardoor je eigen inzichten op. Kijk wat je ermee kunt, laat je inspireren!

Praktische ervaring in het geven van workshops en consulten heb ik opgedaan in De Witte Waterlelie in Beuningen, maar ook bij particulieren thuis, in samenwerking met collega spiritueel werkers en/of praktijkhouders, spirituele ontwikkelingsgroepen, scholen, de Nederlandse Mandalavereniging en op diverse beurzen en festivals.
Diverse artikelen, naast die op deze website, zijn verschenen in het tijdschrift van de Nederlandse Mandalavereniging en de e-krant Spiritueel Enzo.

Door middel van (zelf)studie, opleidingen, seminars, therapeutendagen, masterclasses, workshops, cursussen e.d. houd ik mijn kennis en vaardigheden actief en op peil. Contact, uitwisseling van ervaringen en samenwerking met collega's ervaar ik als zeer verrijkend. Het verzorgen van workshops en consulten is niet alleen leerzaam voor deelnemers en cliënten, maar ook voor mijzelf en houdt mij helder en alert in de ontwikkeling van lesmateriaal en werkwijze. Wandelingen in de natuur, en het bezoeken van krachtplaatsen en energetische tuinen in Nederland en Engeland inspireren me op het gebied van het werken met de natuur en haar energieën. Daarbij voel ik mij zeer sterk verbonden met de Keltische kunst en verbondenheid met de natuur.


Voor gedetailleerde beschrijving van ervaring en scholingsgegevens zie mijn profiel op LinkedIn
Voor de symbolische betekenis van De Witte Waterlelie, klik HIER.