Methodieken


Praktijk/Atelier De Witte Waterlelie is gebouwd op een Keltische fundering, gebaseerd op oude Keltische wijsheid, maar afgestemd op de moderne mens en de veranderende energie van de Aarde.
Daarbij wordt er contact gelegd dan wel aangesterkt met de Natuur, de Sterren en Planeten, Vader / Moeder God, Gidsen, Engelen en Opgestegen Meesters in de Spirituele Wereld, waar speciaal Merlijn en Maria Magdalena genoemd mogen worden, maar vooral ook met je eigen Hoger Zelf, je eigen Ziel. Let wel: ik functioneer niet op afroep als medium om jouw vragen te beantwoorden. Wat voor jou op dat moment nodig is tijdens workshops en consulten, komt wel langs.
Praktijk/Atelier De Witte Waterlelie heeft ten doel spirituele creativiteit en bewustzijn te bevorderen.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van diverse methodieken, waaronder het werken met Mandala's, Aura en Chakra Healing, Bloesemtherapie, Spagyriek, MIR-Methode, e.a..Hoe werkt dat dan?

Om te beginnen kan ik je vertellen dat, mijns inziens, alles energie is.
Iedere vorm van energie heeft een eigen unieke trilling.
Kleuren, geuren, vormen, cijfers (denk bijvoorbeeld aan data, bijvoorbeeld een geboortedatum, maar ook huisnummers, etc.), letters (en daarmee bijvoorbeeld ook woorden, namen en dus ook teksten en gedachten), geluiden, etc...
Alles en iedereen bestaat uit een combinatie van die dingen.
Je snapt dat er zóveel dingen te combineren zijn, dat er een enorme hoeveelheid uniek mogelijke combinaties zijn.
Hoe meer dingen je combineert, hoe specifieker alles te beschrijven is, hoe unieker het wordt.
En daarmee hebben alle verzamelingen van energieën een eigen unieke trilling, een eigen frequentie.
Jij dus ook.

Energie kun je voelen.
Laat er ergens maar eens een fikse ruzie zijn geweest.
Als je daarna desbetreffende ruimte betreedt waar die ruzie plaatsvond, dan voel je de spanning soms nog 'hangen'.
Dat is zo'n energie, die waarschijnlijk niet zo prettig aanvoelt, maar vaak wel bijna tastbaar aanwezig kan zijn en voor bijna iedereen herkenbaar.
Een andere positieve energie kan de aanwezigheid van planten of bloemen in een ruimte zijn, of het wandelen in een bos of aan het strand of in een mooie tuin vol met bloemen of juist rustgevende groentinten.
Muziek en wierook kunnen een ruimte aangenaam, dan wel vervelend maken om te zijn.

En ja, iedereen heeft een eigen 'smaak' aangaande die dingen.
Niet iedereen resoneert met hardrock muziek.
Niet iedereen resoneert met new age muziek.
Niet iedereen vindt rozen mooi.
Niet iedereen houdt van tulpen.
Niet iedereen houdt van wierook.
Dat is nu eenmaal zo.
Dat maakt al duidelijk dat de effecten per persoon kunnen verschillen.
Een frequentie kan een negatief of een positief effect op je hebben, wanneer deze met jouw eigen trilling resoneert.
Of het doet je gewoon helemaal niets.
Dit varieert ook nog eens per moment per situatie.
De ene keer ben je gebaat bij een bepaalde frequentie, de andere keer werkt dat juist als de spreekwoordelijke rode lap op een stier en heb je iets heel anders nodig.
Sommige frequenties werken echter algemeen bekrachtigend voor iedereen.
En zoals alles wat algemeen werkt, gaat dat soms voorbij aan de juist zo specifieke dingen die nodig zijn voor iemand om levenslessen te leren en verder te kunnen groeien.
Het is dus de kunst te gaan ontdekken hoe die dingen op welk moment voor jou werken en op welk gebied je wat nodig hebt om je Wel Zijn en gezondheid op dat moment te stimuleren.

Daarbij: wij hebben ons van jongs af aan in ons leven op vele manieren aangepast aan personen en situaties. Deze aanpassingen hebben ons gevormd tot wie we zijn.
Sommige van die aanpassingen passen echter niet bij wie wij in wezen, in de kern, zijn en deze kunnen ons zelfs ziek maken. Wie wij in wezen, in de kern, zijn, denken we vaak wel te weten, maar het beeld dat we van onszelf hebben is vaak gekleurd door al die aanpassingen. Leren zien wie we werkelijk zijn, geeft inzicht in al onze positieve en negatieve aspecten; leert je positieve aspecten te versterken en je negatieve aspecten te verbeteren.
Het signaal van Ziek-Zijn kan ons veel leren en geeft ons ook inzicht in het doel van deze ervaring.
Ont-wikkelen (van wikkels ontdoen, wikkels van aanpassingen) wie wij in wezen Zijn, inzichten krijgen, meer overzicht krijgen en onder andere daarmee ontplooien van Bewust Zijn is dus zinvol.
Hoe meer wij ons bewust zijn van wie wij werkelijk in de kern zijn, hoe makkelijker wij de situaties van alledag kunnen hanteren en ons leven vorm kunnen geven op een manier die bij ons past.
In praktijk/atelier De Witte Waterlelie wordt gewerkt met:
 • Bloesemtherapie, waarbij energieën van planten, dieren, edelstenen, landschappen en kosmische energieën je kunnen ondersteunen;
 • Spagyriek, alchemistische plantessences, waarbij de hele plant een rol speelt, je ondersteunend op fysiek, geestelijk en zielsniveau;
 • Celtic Healing, een ontspannende en/of energetische ondersteuning van het helingsvermogen en doorbreken van levensenergie doorstroom belemmerende blokkades;
 • Klank Healing, waarbij klanken in diverse frequenties, sjamanen drum en andere instrumenten  ontspanning en helende processen ondersteunen;
 • Mandala's en Celtic Inspired Design, waarbij vormen en kleuren je ondersteunen in ontspanning en helingsprocessen, evenals het verhaal en de diepere betekenis erachter; Mandala Essences kunnen deze processen ondersteunen;
 • Aromatherapie, waarbij geuren en hun energieën werkzaam zijn (er worden geen massages gegeven, wel aromatherapie-healing en ik kan advies geven m.b.t. het gebruik van etherische oliën en wierook en hun geuren);
 • Affirmaties, Ho'oponopono en de MIR-Methode;
 • Meditatie en Visualisatie;
 • Numerologie, Enneagram, Astrologie;
 • Chakra kleurdiagnostiek van Margaretha Gieles, om inzicht te krijgen in de huidige mentale en emotionele staat van zijn en eventueel onderliggende ervaringen uit het verleden die bewust of onbewust nog een rol spelen.;
 • 'The Work' van Byron Katie, om onbewuste gedachten in het bewustzijn boven te halen en te gebruiken als middel om situaties in het leven anders te gaan bekijken en daardoor anders te gaan ervaren. Indicatie om The Work te gebruiken: zolang er nog negatieve emoties ervaren worden is er nog werk aan de winkel... Inzicht in onze gedachtewereld en hoe bepalend dat is voor onze ervaringen is zeer zinvol als je in je leven ergens ontevreden over bent en daar graag verandering in aan wilt brengen;
 • Diverse schrijfopdrachten.Methoden en middelen worden afgestemd op waar de cliënt op dat moment het meest bij gebaat is. Kennis (door scholing en zelfstudie), ervaring (als therapeut en docent) worden eventueel aangevuld en gecontroleerd / doorgemeten met een pendel.
Aangezien veel cliënten met medische klachten bij mij komen, even een toelichting:
Genoemde methoden en middelen zijn geen vervanging van reguliere medicatie dan wel behandeling! Ze kunnen er wel prima naast gebruikt worden en zullen er geen negatieve wisselwerking mee hebben, doch vaak wel juist versterkend werken en mogelijk zorgen voor minder bijwerkingen.
Ik stel dus géén medische diagnoses, daarvoor ben je bij de huisarts en/of behandelend specialist geweest! Een goede medische diagnose vóór je bij mij komt is derhalve aangeraden. Bij twijfels omtrent diagnoses of het ontbreken van een diagnose zal ik je vervolgens door- of terugsturen naar je huisarts en/of behandelend specialist.
Voor een intake is het gewenst dat je gegevens over eventuele diagnose, behandeling en medicatie bij je hebt, zowel m.b.t. reguliere als complementaire (aanvullende) / alternatieve behandelingen en middelen (ook zelfzorg, voedingssupplementen e.d.).

Wil je meer informatie over de genoemde methoden en wat deze voor jou kunnen betekenen, klik dan op bovenstaande links en/of neem dan contact op met de praktijk voor een inleidend gesprek.De Witte Waterlelie is dus voor iedereen die...
 • zich wil verdiepen in het Mandala-tekenen,
 • zich wil verdiepen in het Keltisch tekenen en de toepassing daarvan in de Mandala, 
 • inzicht wilt krijgen in de zin van zijn/haar bestaan,
 • puzzelstukjes uit zijn/haar leven een plek wilt geven,
 • voelt dat het leven méér te bieden zou moeten hebben,
 • nieuwsgierig is naar zichzelf en de wisselwerking met zijn/haar omgeving,
 • wil werken aan zijn/haar persoonlijke (spirituele) ontwikkeling,
 • met klachten, problemen en levensvragen rondloopt,
kortom voor iedereen die inspiratie kan gebruiken in zijn/haar leven!


Vanuit mijn kennis en ervaring neem ik je mee op het pad van Mandala-tekenen en Bewust Zijn.
De workshops/cursussen en consulten zijn bedoeld om je potentieel zo optimaal mogelijk te kunnen ontplooien. Zij stimuleren vanuit dat oogpunt je persoonlijke, spirituele, creatieve ont-wikkeling, waardoor je meer en meer je Zelf wordt en praktische handvatten krijgt om je Zelf meer te ontplooien.

Eventuele klachten of problemen kunnen worden meegenomen in individuele workshops en consulten en worden daarbij holistisch bekeken, dat wil zeggen dat we jou als één geheel bekijken: lichaam, geest en ziel. Ons doel is deze met elkaar in balans te brengen, waardoor je eventuele klachten en problemen vanuit een ander licht kunt bekijken. Ook je ervaringen in het verleden spelen een grote rol in het ontstaan van klachten, dus ook die worden meegenomen. Daarbij leer je te kijken in de spiegels die andere mensen en gebeurtenissen in je leven je voorhouden. Je gaat beter begrijpen waarom je bepaalde mensen of situaties op je pad krijgt. Doel van de begeleiding is dus meer inzicht en overzicht te krijgen, zodat de basis voor herstel van eventuele klachten zo optimaal mogelijk is. Dit kan voldoende zijn voor daadwerkelijk herstel en zal een alternatieve dan wel reguliere behandeling kunnen ondersteunen.
Bovendien leggen deze inzichten een basis voor de toekomst, zodat je beter toegerust bent om de uitdagingen die nog op je pad komen vol vertrouwen aan te gaan.


Mijn afspraken zijn ruim uit elkaar gepland, dus geen wachttijden!
Consulten en workshops zullen meestal om de 3 of 4 weken plaats vinden, in het begin mogelijk iets vaker.
In acute gevallen kan het soms raadzaam zijn om in eerste instantie vaker te komen, maar dat zal snel langere intervallen krijgen. Vooral in acute gevallen is een ondersteuning van je hele systeem met een healing-sessie fijn, omdat deze je helpt weer in balans te komen. Daarbij krijg je handvatten aangereikt om ook zelf thuis aan de slag te gaan. Jij gaat dus in ieder geval zelf actief aan de slag!

Lessen en consulten bestaan uit één of meer van de op de hier genoemde disciplines en duurt 2 tot 3 uur, afhankelijk van de gekozen vorm.
Workshops inclusief Mandala-tekenen duren meestal zo'n 2,5 tot 3 uur.
Individuele consulten duren meestal 1 tot 2 uur.
Een eerste kennismaking kan wel uitlopen, daar wordt dan ook ruime tijd voor ingepland. We maken dan kennis met elkaar en jij kunt kennis maken met het aanbod in de praktijk en natuurlijk gaan we meteen aan de slag!

Ook email-consultatie mogelijk, liefst na een 'live' kennismaking.Al met al is dit een mooi pakketje om mee te werken. In alle disciplines heb ik inmiddels de beschikking over een stevige basis die, onder begeleiding van (zowel Aardse als spirituele) docenten en autodidactisch al maar verder uitgediept en uitgewerkt zal worden. Ter ondersteuning van dit alles dient een flinke dosis levenservaring en een aantal HBO opleidingen Bloesemtherapie, Spagyriek en Medische basiskennis, scholing in de Ancient Celtic Healing, scholing tot MIR-Methode Coach, etc. en bijscholingen op desbetreffende gebieden, waar ik nog mee bezig ben en uiteraard mee bezig zal blijven, om up-to-date te blijven en jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden op jouw pad van bewustwording. In wezen is alles in De Witte Waterlelie gekoppeld aan Keltische uitgangspunten, waarbij de heilige cirkel en de verbinding met de natuur in diverse vormen geëerd worden.
Je vindt in mijn behandelingen en lessen invloeden vanuit diverse stromingen, zoals sjamanisme, druïdisme, etc.In en via de AGENDA vind je tevens een overzicht van mogelijke thema's die in de workshops aangeboden (kunnen) worden.

Heb je interesse, neem dan contact op met Angelique Moorman via

dewittewaterlelie@gmail.com

of telefoon 06-51900040
********


Gesprekken zullen uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld worden.Reuzenbalsemien (Impatiens)
Foto: Bob Kropman (mijn vader), Nijmegen, NLNog even benadrukken:
Ga bij gezondheidsklachten altijd (eerst) naar je huisarts en/of medisch specialist voor een goede medische diagnose en behandeling!
Begeleiding bij De Witte Waterlelie kan gevolgd worden naast een reguliere of alternatieve behandeling. Het zal deze niet negatief beïnvloeden. Vaak zal deze juist de andere behandelingen effectiever maken.
Bloesemtherapie en Spagyriek worden gehanteerd als ondersteunende therapieën. Daarnaast maak ik gebruik van andere inzicht en bewustzijn verruimende methoden.

Het staat je natuurlijk vrij te stoppen met de workshops of consulten wanneer jij dat wilt. Je bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor alles wat je in het traject onderneemt. Soms is het handig dit toch wel even in overleg te doen. Soms is afbouw nodig, als je bijvoorbeeld met Spagyriek druppels bezig bent. Het is natuurlijk ook jammer als je te vroeg stopt. Het kan dan zijn dat resultaten niet optimaal zijn. Denk daaraan! Ik zal mij voor de volle 100% inzetten voor jouw begeleiding en hoop dat jij je ook voor de volle 100% in zult zetten voor jouw Wel Zijn.
Opdrachten zullen je goed uitgelegd worden, wat ze inhouden en welk nut ze dienen.

Houd er wel altijd rekening mee dat een afspraak wat uit kan lopen en plan er niet strak een andere afspraak achteraan. Bewustwordingsprocessen, het werken met aanvullende energieën, het verwerken van aangeboden informatie en het verkrijgen van inzichten in de workshops en consulten kunnen best intensief zijn, waarna je jezelf best even tijd mag gunnen om het allemaal te verwerken. Je kunt je wat moe voelen, zeker na een intensieve meditatie/visualisatie of als je een energetische behandeling in de vorm van een healing hebt gehad. Je lichaam en geest zijn weer een nieuwe balans aan het zoeken. Dus voor de rest van de dag even rustig aan doen en laat het allemaal rustig bezinken.

Voor mensen met bepaalde angsten en allergieën: wij hebben een hond, die vrij rondloopt. Uiteraard kan dat ook juist de uitdaging zijn om aan te gaan pakken! De hond is eventueel wel aan de lijn vast te leggen voor de duur van de workshop.
De workshops vinden plaats bij mij thuis in Beuningen (bij Nijmegen). Helaas is deze locatie niet voor iedere rolstoel toegankelijk. Ik kom ook elders in Nederland of België op locatie tegen een daarop aangepast tarief.