woensdag 14 juni 2017

Workshop: Werken met Affirmaties
Affirmaties zijn krachtzinnen, waarbij je er bewust voor kiest iets in je leven, waar jij niet tevreden over bent, te veranderen. Wanneer je daar goed mee omgaat zal de affirmatie je ondersteunen die verandering tot in het diepste van je kern door te voeren. Let wel: verandering betekent niet dat je een ander mens wordt, verandering betekent dat je meer jezelf wordt, zodat je gelukkiger in het leven staat, meer zelfverzekerd bijvoorbeeld of gewoon beter in je vel.
Die ontevredenheid en gewenste verandering kan gaan over iets in jezelf, waarbij je bijvoorbeeld ontevreden bent over de manier waarop je de gewoonte hebt te handelen of te reageren op bepaalde situaties. Je wilt je gedrag veranderen. Misschien wil je 'nee' leren zeggen, waar je altijd snel geneigd bent overal 'ja' op te zeggen en maken mensen daar misbruik van. Of misschien ben je ziek. Ook wanneer je met Bloesemtherapie remedies of Spagyriek essences werkt, kun je aanvullend affirmaties inzetten. De MIR-Methode is in wezen niets anders dan een reeks affirmaties.
Wat de reden ook is, wanneer jij iets wilt veranderen in jezelf, kun je gaan werken met affirmaties.
Echter, er is ook nog een methode binnen het werken met affirmaties, waarbij je juist werkt aan dingen die je graag veranderd zou willen zien buiten jezelf, want hoe jij anderen ervaart is een afspiegeling van jezelf. Je kunt dan bijvoorbeeld werken met Ho'oponopono, een Hawaïaanse methode.

Ervaar het verschil bijvoorbeeld als je iets moet gaan doen wat voorheen al eens mislukt is...
'Ik kan het' geeft je een heel andere energie dan 'Ik probeer het, maar het zal toch wel weer mislukken'. Wat denk je... Wie van deze twee geeft je meer kracht? Zal een persoon die de eerste zin gebruikt een grotere of kleinere kans maken te slagen dan een persoon die de tweede zin gebruikt?
Je krijgt handvatten in het werken met affirmaties die je bijvoorbeeld kunnen helpen dat 'maar' stukje aan te pakken.


Wil je nu zelf eens gaan werken met affirmaties en wil je daarbij wat begeleiding, dan kan dat.
Dat kan in een klein groepje (max. 4 personen) of individueel waarin je bijvoorbeeld

 • leert hoe je met affirmaties kunt werken, juist ook wanneer je dat al gedaan hebt, maar het voor jouw gevoel niet werkte, of
 • leert hoe je zelf affirmaties kunt aanpassen dan wel opstellen, waar je op moet letten bij het zelf maken van affirmaties, of
 • leert hoe je affirmaties maakt die passen bij het gebruik van Bloesemtherapie remedies of Spagyriek essences, of
 • leert hoe je op diverse manieren kunt werken met Ho'oponopono, of
 • gaat werken met orakel- en/of affirmatiekaarten, of
 • zelf affirmatiekaarten gaat maken, of
 • de combi gaat maken tussen meditatie door middel van mandala-tekenen en affirmaties, 
 • gaat werken aan de kracht van affirmaties in een helingsproces, dus wanneer je bepaalde fysieke dan wel geestelijk/emotionele klachten hebt of wanneer je je persoonlijk wilt ontwikkelen,
 • met de MIR-Methode leert werken en hoe je daaraan bijvoorbeeld een stap 0 kunt toevoegen, wanneer je medicatie gebruikt of wanneer je een heel specifiek probleem aan wilt pakken (de MIR-Methode werkt algemeen, maar je kunt deze dus ook in een bepaalde richting sturen), of
 • samen met de MIR-Methode gaat werken, of
 • gaat werken met chakra's en bijbehorende affirmaties, enz.

In mijn blog 'BEWUST ZIJN' vind je meerdere artikelen over AFFIRMATIES en HO'OPONOPONO. Ook over de MIR-METHODE vind je diverse artikelen.


Uiteraard kun je jezelf aanmelden voor deze workshop wanneer je deze in de AGENDA ziet verschijnen, maar voel je vrij je ook aan te melden wanneer je deze niet in de agenda ziet staan. Ook wanneer je een specifieke vraag hebt die past bij één van de hierboven genoemde onderwerpen, dan kunnen we dat betreffende thema op de agenda zetten. We kunnen deze workshop er natuurlijk altijd op zetten, wanneer jij in een groepje wilt werken, maar je kunt er ook individueel mee aan de slag.
De workshop zal afgestemd worden op de verzoeken en de ervaring van de deelnemers, dat is het geval bij een algemeen aangekondigde workshop, maar wanneer jij de eerste bent die zich voor deze workshop aanmeldt en je wilt graag in een groepje werken, dan bepaal jij het thema voor die keer of je laat je verrassen door de onderwerpen die op de dag zelf naar voren gaan komen, aangedragen door de deelnemers en hun vragen.
Kaarten waar je bijvoorbeeld mee kunt werken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten